Ohjelma

KESÄKEIKAT 2024

*Pori Jazz -festivaaliajan konsertteihin lippuja on saatavilla ainoastaan porteilta keikkapäivänä (ei ennakkolipunmyyntiä)

**Muiden kesäkeikkojen lippuja voit ostaa ennakkoon Cafe Pori Jazzista tai hankkia ne portilta, mikäli niitä on vielä jäljellä.
Kesäkeikkojen jälkeen vapaa pääsy (pl. Pori Jazz -festivaaliajan konsertit).

LA 1.6. ANI 22:00 (VAPAA PÄÄSY)

PE 7.6. HUGO 22:00 (LIPPU 10€)**

LA 8.6. Tuomas Kauhanen 22:00 (LIPPU 7€)**

PE 14.6. Averagekidluke 22:00 (LIPPU 10€)**

LA 15.6. Aste 22:00 (LIPPU 10€)**

LA 29.6. Sami Pitkämö Duo 22:00 (VAPAA PÄÄSY)

PE 5.7. TBA

LA 6.7. TBA

PE 12.7. AHTI 22:00 (LIPPU 15€)* + Pori Big Band feat. Sami Saari 18:00 (VAPAA PÄÄSY)

LA 13.7. Sara Siipola 22:00 (LIPPU 15€)*

SU 14.7. Ikuinenkesä 19:00 (VAPAA PÄÄSY) + Isabella Lundgren & Riitta Paakki Trio 16:00 (VAPAA PÄÄSY)

KE 17.7. Lauri Haav 22:00 (LIPPU 15€)*

TO 18.7. Pessa 22:00 (LIPPU 15€)*

PE 19.7. TUULI 22:00 (LIPPU 15€)*

LA 20.7. Ege Zulu & Swengarit 22:00 (LIPPU 15€)*

PE 26.7. TBA

LA 27.7. TBA

LA 10.8. Joe L 22:00 + LILBRO 21:30 (VAPAA PÄÄSY)

PE 16.8. Tero Vaara 22:00 (VAPAA PÄÄSY)

LA 17.8. Karim B 22:00 (VAPAA PÄÄSY)

PE 30.8. Remix -bilebändi 22:00

LA 31.8. TBA

Kesäravintolamme on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, jonka johdosta tapahtumaillat ovat K18.

 

 

Sami Pitkämö Duo

Sami Pitkämö (s. 1973) aloitti muusikonuransa pasuunaa soittamalla kotikaupungissaan Kauhajoella. Parikymppisenä Pitkämö muutti Helsinkiin opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon jazzpasuunan soittoa, ja samaan aikaan soitti ja sovitti Boston Promenaden riveissä, lauloi omassa Riemukupla-bändissään sekä sävelsi musiikkia moneen suuntaan.

Nykyisin Pitkämö johtaa bändejä television huippusarjoissa (Tanssii Tähtien Kanssa, Obladii ja Nevada), sovittaa ja säveltää musiikkia artisteille, televisioon, teatteriin ja mainoksiin, johtaa omaa Sami Pitkämön Orkesteria ja tekee monenlaista yhteistyötä hyvän ystävänsä Lenni-Kalle Taipaleen kanssa duokeikoista yhteisen bändin esiintymisiin. Hän on myös yksi kuudesosa jo lähes legendaarista Hemma Beast- yhtyettä.

Lähinnä Pitkämön sydäntä lienee kuitenkin laulaminen ja oman musiikin tekeminen. Vuonna 2008 Sami julkaisi omaa nimeään kantavan debyyttilevyn ”Lauluja Rakkaudesta Ja Vähän Muustakin”, ja tälle Emma- ehdokkuudenkin ansainneelle albumille odotamme nyt jatkoa. Samana vuonna, kun debyyttilevy julkaistiin, Pitkämö sai Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen.

 

 

Ahti

Suomen räp-kentän kuumimpiin nimiin kuuluva AHTI on tunnettu koukuttavista sanoituksistaan ja vakuuttavista esiintymisistään. Porvoosta kotoisin oleva AHTI julkaisi keväällä 2023 platinaa striimanneen esikoisalbuminsa Normijäbä, joka nousi myös vuoden 9. kuunnelluimmaksi albumiksi loppuvuodesta. Albumilta löytyy hittikappaleet Mitä sul oli mieles, Kaikkee sitä kuulee ja Yksinkertasta (feat. Costi), jotka olivat parhaimmillaan yhtä aikaa Spotifyn virallisella Top 50 -listalla.

AHTI on myös lahjakas biisinkirjoittaja ja hänen kädenjälkensä löytyy HUGOn Taulut (feat. Costi) -nimiseltä kappaleelta, joka on striimannut tuplaplatinaa. Loppuvuodesta AHTI ja HUGO yhdistivät voimansa kappaleessa AHTI – Väärään aikaan (feat. HUGO), joka nousi heti Spotifyn Top 50 -listan ensimmäiselle sijalle.

 

 

Sara Siipola

Sara Siipola valloitti suomalaisten sydämet Uuden Musiikin Kilpailussa 2024 biisillään Paskana. Raakaa tunnetta sisältävä kappale ei ole perinteikäs voimabiisi, vaan antaa ennemminkin kuulijalle luvan olla rikki. Koskettava veto striimasi nopeasti platinaa ja nousi myös kotimaisten radiokanavien soitetuimmaksi biisiksi.

Hätkähdyttävän upealla lauluäänellään lumoava Sara Siipola tekee sielukasta ja tummaa pop-musiikkia. Hänen debyyttisinglensä Rohkee sydän julkaistiin vuonna 2019, jonka jälkeen hänet valittiin YleX Läpimurto -kärkiviisikkoon ja esikoisalbumi ”Kaunis kun itken” ilmestyi. Pohjanmaan Laihialla varttunut artisti tunnetaan myös erityisen vahvana live-esiintyjänä, joka syttyy entisestään yleisön edessä.

Sony Musicille levyttävän ja Hannu Sormusen manageroiman Siipolan musiikissa kuuluvat monipuoliset vaikutteet mm. soulista ja räpistä. Hän on aiemmin loistanut mm. Tähdet, tähdet -ohjelmassa keväällä 2023, ollut saman vuoden googlatuin suomalainen naisartisti ja striimannut kultaa myös Susta tulee tähti -singlellään.

 

 

Lauri Haav

Jyväskylästä kotoisin oleva, vuonna 2019 ensimmäisen EP:nsä Nyt ja heti kautta yleisön hurmannut Lauri Haav on luovasti genrerajoja rikkova artisti. Rapin, r&b:n ja popin luovasti yhdistävä stara on kerryttänyt suuren suosion jo ensimmäisten artistivuosien aikana ja sen kasvulle ei näy loppua. Huippulukuja striimannut ja useita Emma-ehdokkuuksia napannut Haav on selkeä tulevaisuuden suunnannäyttäjä ja Suomen musiikkikentän yksi merkittävimpiä nousijoita.

Uransa aikana Haav on tehnyt lukuisia menestyksekkäitä yhteistöitä myös muiden Suomen huippuartistien kanssa kuten JVGn, Gettomasan, Paperi T:n, Pykärin sekä Costin kanssa.

Lokakuussa 2023 julkaistu, artistin kolmas ja tähänastisen uran menestyksekkäin pitkäsoitto Aino kuljettaa kuulijan mukanaan tunnemyrskyjen läpi. “Albumilla on läsnä hyvä ja paha, kaunotar ja hirviö”, Haav avaa kokonaisuutta. Odotetulta, platinaa myyneeltä kokonaisuudelta löytyy Haaville tyypilliseen tapaan niin sydäntä särkeviä ja vahvoja tunteita esitteleviä kappaleita, kuin myös vauhdikkaampaa energiaa pursuilevia keikkahittejä, jotka on voinut bongata sekä Spotifyn että virallisen singlelistan kärkipaikoilta. Aino-albumi striimasi ennen julkaisuaan kultaa ja kaikki albumin kappaleet nousivat julkaisupäivänä Spotifyn top-listan kärkisijoille.

 

 

Pessa

R&B:n, jazzin ja hip hopin välimaastossa lahjakkaasti suunnistava Pessa on monilahjakkuus. Nuori muusikko, oikealta nimeltään Lorenzo Laakso niitti kiinnostusta monelta taholta debyyttialbuminsa Jazzijäbä tiimoilta. Lähes kokonaan itse luotu albumi tuo esille artistin musikaalisuuden ja halun luoda jotain uutta Suomen musiikkikentälle. Kuopion konservatoriossa opiskeleva Pessa on soittanut trumpettia 11 vuotta, minkä lisäksi tavoitteena on jatkossa kehittyä myös kosketinsoittimen, kitaran ja basson soittajana entisestään.

Kuopiossa, alunperin kotinsa kellarissa muutaman vuoden musiikkia pyöritellyt artisti kertoo, että projekteissa saattaa tovi vierähtää, mutta visio tulevasta selkeä: “Aloin kiinnostumaan esim. laulamisesta ja R&B/jazz/soul tyylisestä musiikista jo vuosi ennen debyyttialbumini julkaisua. Minun täytyi kuitenkin keskittyä albumin viimeistelemiseen. Kun sain vihdoinkin albumin pois alta, niin pystyin aloittamaan taas puhtaalta pöydältä. Minulla on ollut jo siitä lähtien melko selkeä visio tulevan EP:n saundista ja tyylisuunnasta.” Pessan musiikki syntyy edelleen samaisessa kellarissa ja PME julkaisee siellä luodun EP:n ensi vuoden alkupuoliskolla.

 

 

TUULI

Liiga Musicille levyttävä TUULI starttasi uuden luvun artistiurallaan virallisesti tammikuussa 2023. Artistin ensimmäinen, jo platinaa striimannut single WINDY SEASON (feat. Costi) kuunneltiin Spotifyssa päivän aikana yli 120 000 kertaa ja listautui Suomen Top 50 -listan toiselle sijalle. Ensimmäinen single kokoaa yhteen artistin uudenlaisia sävyjä sekä asennetta ja itsevarmuutta huokuvaa musiikkiaan.

TUULI äänestettiin vuoden 2023 YleX Läpimurto -äänestyksessä kärkiviisikkoon, joka oli täysin poikkeuksellista vasta yhden julkaisun tehneelle artistille. Yli 120 000 striimiä ensimmäisenä päivänä saavuttanut TUULIn toinen julkaisu OnlyFans (feat. ibe) nousi suoraan Suomen Top 50 -listan kolmannelle sijalle. Koukuttavan soundin omaava REDFLAG oli viimeinen single elokuun alussa julkaistulta “W1NDY SEASON” -debyyttialbumilta. Albumin singlet keräsivät jo ennakkoon yhteensä lähes 10 miljoonaa kuuntelua. Tammikuussa 2024 julkaistu Kevlar esittelee artistin herkempää puolta. Heti julkaisun jälkeen Spotifyn top-listan kärkikolmikkoon noussut kappale kertoo avoimesti satutetuksi tulemisesta voimaannuttavalla tavalla.

Artisti palasi loppukesällä 2023 lavoille uuden tuotantonsa kanssa kiertäen ainoastaan syksyn aikana lähemmäs 30 keikkavenueta läpi. Itsevarmana live-esiintyjänä TUULI vakuuttaa kuulijansa läsnäolollaan ja upealla lauluäänellään. It’s WINDY SEASON!

 

 

Ege Zulu & Swengarit

Ylpeästi roihuvuorelainen, vuoden 2022 YleX Läpimurto -voittaja Ege Zulu pyrkii pirteällä musiikillaan välittämään positiivista energiaa ympärilleen. Artistin monipuolinen soundimaailma pohjautuu etenkin ranskalaiseen musiikkiin, ”Marseille-soundiin”, johon hän yhdistää taidokkaasti afropop- ja hiphop-tyylilajeja. PME Recordsille levyttävän Ege Zulun tuotanto osoittaa vakuuttavasti artistin paikan kotimaisen afrotrapin sanansaattajana.

Jo vuosikymmenen ajan musiikin parissa viihtynyt Ege Zulu pureutuu sanoituksissaan muun muassa lähiöelämään ja sen epäkohtiin, ystäviä ja muita hänelle itselleen lähellä olevia aiheita unohtamatta. Viihdyttävä, esiintymistä rakastava artisti esiintyi kesällä 2023 festivaalien lavoilla ympäri Suomea kerryttäen kehuja live-esiintymisestään ja yleisön osallistamisesta.

Ege Zulun viimeisintä albumia ”Oi maamme Helsinki” (2022) kuvaillaan artistin kasvutarinaksi, joka käsittelee Helsinkiä ja artistin omakohtaista kokemusta helsinkiläisyydestä raikkaasti ja realistisesti. Hyvän vastaanoton saaneella albumilla kuullaan myös vaikuttava kokoonpano genren kärkinimiä, kuten SexmaneJare Brand ja Asa. Ege Zulu tunnetaan myös kappaleistaan Valmiina FutaaFantasiaa sekä useista feat-vierailuistaan. Artistin vakuuttava katalogi täydentyi kolmannella ”Mammanpoika” -nimeä kantavalla albumikokonaisuudella huhtikuun lopussa. Itseään Mammanpojaksi tituleeraavalta Zululta saatiin aiempien tapaan ehjä ja vakuuttava taidonnäyte, joka alleviivaa artistin intohimoa musiikin parissa.

 

 

Joe L

Joe L on uuden aallon kovimpiin artistinimiin lukeutuva musiikintekijä, joka julkaisi kesäkuussa 2023 ”Joe W” -nimeä kantavan kymmenen kappaleen debyyttialbuminsa. Platinaa striimannut albumi sisältää muun muassa suuren suosion saavuttaneen singlen Ovet paukkuu (feat. william), joka on uudelleenversiointi Elastisen samannimisestä klassikosta, tuplaplatinarajan rikkoneen ja parhaimmillaan toiseksi Spotifyn Top 50 -listalla päässeen Käytöstapoi (feat. william) sekä parisuhteen jälkeistä aikaa ja epäaitoja ihmissuhteita käsittelevän DEEP DOWN (feat. Costi). Albumin kappaleilla vierailee edellä mainittujen lisäksi myös tämän hetken mielenkiintoisimpiin rap-artisteihin lukeutuvat Bizi, SHRTY ja LILBRO.

Menestyksekkään ”Joe W” -debyyttialbumin lisäksi artisti on julkaissut urallaan myös EP:t ”Vauhtisokee” (2021) ja ”Sekunti” (2021). Omien tuotantojensa lisäksi artistia kuullaan monen alan tunnetuimman rap-artistin kappaleilla feattien muodossa. Hän on myös tuottanut menestyksekkäitä hittejä kuten williamin Penelope-kappaleen. Joe L:n mukaansatempaavat keikat saavat katsojat takuuvarmasti laulamaan ja tanssimaan mukana – niitä et halua missata!

LILBRO

Ensitöikseen kiinnityksen jälkeen nuori räppäri julkaisi nimikko-EP:n LILBRO EP, jolla vieraili FETTI ja TIPPA. Artistin julkaisema Unknown-single sai Spotifyssa ensimmäisenä tuulta alleen, ja viihtyi pitkään Spotifyn Top 50 -viraalilistan kärkikahinoissa. Se oli artistille merkittävä tekijä oman musiikin kehittämiseen. Melodista räppiä tuottavan Joe L:n kanssa LILBRO on yltänyt miljoonastriimeihin kappaleilla Summer Nights ja Sekunti. Kaksikko on myös julkaissut yhteis-EP:n vuonna 2021.

 

 

Karim B

Laajan ääniskaalan omaava Karim B on suomen kielellä kansainvälistä jenkkivivahteista R&B-musiikkia tekevä kovassa nosteessa oleva artisti. ”Mun musiikissa sekä ulkoisessa estetiikassa kohtaa moderni- ja ”vintage”-tyyli. Oon kasvanut jenkki R&B:n parissa ja oon sitä kautta luonnollisesti päätynyt mulle ominaiseen genreen. ” – Karim B kertoo.

Karim B tunnetaan alkuvuonna ilmestyneen mixtapen lisäksi muun muassa singleistään Prada ja Bootycall. Artisti julkaisi vuonna 2022 ranskalaista soundia hehkuvan singlen Panamera (feat. Joe L), kuulijalle samaistumispintaa tarjoavan – tunteellisesti tapailusta kertovan kappaleen GHOST sekä tarttuvan rytmin omaavan Ma Chérie (feat. Jodahe). Vuoden 2023 aikana artisti julkaisi singlet Ring ring.., Bella (feat. ZUUZ) sekä Aji Aji, jotka antoivat esimakua tammikuussa 2024 ilmestyneeltä ”Disco Maghreb” -mixtapelta. Kokonaisuuden fokuskappale Bye Bye (feat. Shrty) kerrytti Aji Aji -kappaleen tapaan paljon huomiota jo TikTokissa, kun musiikkia käytettiin lukuisissa videoissa.

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä