Ohjelma

Kesä 2023 – Cafe Pori Jazz

Viikonloppuisin Cafe Pori Jazzissa pääset nauttimaan DJ:n tahdittamana eri vuosikymmenten hittibiiseistä. Soittolistalta löytyy valtava valikoima 80, 90 ja 2000-luvun klassikoita.

Kesäravintolamme on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, jonka johdosta tapahtumaillat ovat K18.

LA 27.5. Mika Peltonen 21:30
PE 2.6. Neumann 21:30
LA 10.6. Lord Est 21:30
PE 16.6. Kymppilinja 21:30
LA 17.6. Annika Eklund 21:30
TO 29.6. Blue Train 21:30

PE 7.7. Indica 22:00
LA 8.7. Käärijä 22:00
KE 12.7. KUUMAA 22:00 + DDT Jazzband 17:00
TO 13.7. Get Me 22:00 + Riitta Paakki Quartet 16:30
PE 14.7. Jami Faltin 22:00
LA 15.7. Funky Finns 22:00 + Aleksi Heinola Quartet 14:30 + Piirpauke 16:30

PE 28.7. Pihlaja 21:30
LA 29.7. jambo 21:30
PE 11.8. Mika Peltonen 21:30

LA 27.5. KLO 21:30 Mika Peltonen + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Pitkän linjan artistilta kuullaan oman tuotannon lisäksi pääosin rockin klassikoita, kuten Irwin, Juice, Hector, Hurriganes, Kolmas nainen, Yö, Zen Cafe, Popeda, Beatles, CCR, Dingo, Dire straits, Miljoonasade, Bruce Springsteen. Keikalla otsarypyt voikin oikaista ja rentoutuminen hyvän musiikin ja letkeän meiningin parissa on sallittua – jollei jopa suotavaa.

 

 

PE 2.6. KLO 21:30 Neumann + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Neumann kohosi menestysyhtye Dingon kaikkein järjettömimpinä kulta-aikoina Suomen palvotuimmaksi solistiksi ja lauluntekijäksi. Hän on toiminut paitsi ko. bändin keulakuvana jo neljänkymmenen vuoden ajan, esiintynyt ja levyttänyt vuosien varrella aktiivisesti myös soolona. Mittavasta diskografiasta löytyy Dingon tuotannon lisäksi viisi sooloalbumia.

 

 

LA 10.6. KLO 21:30 Lord Est + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Tuomo Hiironmäki eli Lord Est on suomalainen, Tampereelta kotoisin oleva rytmimusiikkiartisti. Lord Estin tunnistettava oma persoonallinen soundi ammentaa vaikutteita pääosin Karibian dancehall, soca -ja reggaerytmeistä. Mielenkiintoisen vivahteen kappaleisiin tuo Lord Estin vahva suomalainen näkökulma ja oivaltavat sanoitukset. Lord Estin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Hellä Ori, Hanat Auki, Reggaerekka, Sun vieres on lämmin ja Hän on män. Lukuisat hitit ja energinen esiintyminen takaavat varmasti onnistuneen illan.

 

 

PE 16.6. KLO 21:30 Kymppilinja + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Vuoden 2010 virallisesta kesähitistä Minä (feat. Mariska) tutuksi tullut Kymppilinja teki huikean comebackin heinäkuussa 2018 platinarajan ylittäneellä Aallot-kappaleella. Janne Ordénin, Niko Lithin ja Sami Grönroosin muodostama yhtye on julkaissut Aallot -kappaleen jälkeen Forever Young, Sydän paljaana, Kaikki tytöt sekä Mombasa singlet.

 

 

LA 17.6. KLO 21:30 Annika Eklund + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Annika Eklund on tehnyt jo yli 30 vuotta uraa laulajana. Pitkälle uralle on mahtunut useita radiohittejä, isoimpana ”Shanghain valot”,  joka nosti Annikan lopullisesti suuren yleisön tietoisuuteen. ”Shanghain valot” trendaa nuorten parissa ja on noussut uudelleen varsinkin opiskelijoiden suosioon. Annika on nähty useissa musiikkiteatteriproduktioissa, isojen orkesterien solistivieraana ja mm. legendaarisen Yö-yhtyeen riveissä.

 

TO 29.6. KLO 21:30 Blue Train + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Blue Train on vuonna 2006 perustettu porilainen orkesteri. Keikkasettiin kuuluu sekä laulettua että instrumentaalimateriaalia. Kappaleet ovat pääsääntöisesti covereita. Mukana on kappaleita esimerkiksi Robben Fordilta, John Mayerilta, Stevie Wonderilta, Tower Of Powerilta, Doobie Brothersilta, Eric Claptonilta ja Robert Craylta. Omaa materiaalia soitetaan harkiten.

 

 

PE 7.7. Indica + DJ (Liput 10 EUR)

Legendaarinen Indica palaa keikkalavoille lähes 10 vuoden tauon jälkeen!
Indica tunnetaan yhtenä Suomen musiikkimaailman 2000-luvun merkittävimmistä rock-bändeistä, jonka omaleimaista soundia luonnehtivat solisti Jonsun lauluääni,konstailemattomat ja raikkaat sävellykset sekä ajanhenkiset, mutta ikuisuuden ja ajattomuuden kysymyksiä henkivät sanoitukset, joihin on tuotu mukaan kansanrunoudellisia aineksia.

Indican jättihittejä ovat muun muassa Ikuinen virta, Scarlett, Vuorien taa ja Linnansa vanki. Yhtyeen vuonna 2004 julkaistu debyyttialbumi Ikuinen virta myi kultaa ja platinaa ja seuraava Tuuliset tienoot vuodelta 2005 myi puolestaan kultaa. Yhteen kaksi uutta, tänä vuonna julkaistavaa singleä ovat heidän ensimmäisten tuottajien Gabi Hakasen ja Erno Laitisen luotsaamia studiosessioita, mikä merkitsee luontevaa paluuta juurille.

 

 

LA 8.7. Käärijä + DJ (Liput 10 EUR)

Vaihtoehtorapin mielenkiintoisin nouseva nimi Käärijä on kerännyt omintakeisella tyylillään kuulijakuntaa niin keikoilla, somessa kuin suoratoistopalveluissa – ja kehityskäyrä on ollut koko ajan nousujohdanteinen. Käärijä voitti vuoden 2023 Uuden Musiikin Kilpailun ylivoimaisella äänivyöryllä, ja valikoitui Suomen Euroviisuedustajaksi Cha Cha Cha -kappaleellaan. Cha Cha Cha takoi ennätyksiä jo ensimmäisenä päivänä julkaisustaan, kun kappale rikkoi UMK-kilpailukappaleiden ensimmäisen päivän striimiennätyksen 147 000 striimillään.

Vuoden 2020 alussa Fantastista-debyyttialbuminsa julkaissut artisti viljelee teksteissään uniikkia huumoria. Pottatukkaisen herrasmiehen energialla lämmittäisi vaikka koko pääkaupungin talot talven ajaksi. Käärijä diggaa raskaasta musiikista, mikä kuuluu hänen tuotannossaan nopeina rytmeinä ja ajoittain aggressiivisina soundeina. Artisti ei mielellään lokeroidu tiettyyn genreen, vaan luo monipuolista ja mielenkiintoista omaa tyyliä ottamalla vaikutteita häntä inspiroivista soundeista. Energisistä live-esiintymisistään tunnetulta Monspin tulevalta johtotähdeltä on odotettavissa tulevaisuudessa runsaasti uutta musiikkia.

 

 

KE 12.7. KUUMAA + DJ (Liput 10 EUR)

Modernin popin kärkinimi KUUMAA on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi maan mielenkiintoisimmista popyhtyeistä. Bändin jäsenet Johannes Brotherus, Jonttu Luhtavaara ja Aarni Soivio hurmaavat välittömällä energiallaan niin musiikissaan kuin keikoillaankin. Yhtyeen ydintä ovat suuret, tunnistettavat melodiat, tarttuvat tekstit ja valovoimainen live-energia.

Suurta suosiota nauttivan KUUMAA-yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Tulipalo, Siks Kai Mä Oon Sun ja hiljattain julkaisu Ylivoimainen. Yhtyeen viimeisimmät singlet ovat viihtyneet kärkipaikoilla sekä suoratoistopalveluissa että radioissa. Oo vielä sekunnin mun ja Tulipalo ovat molemmat ylittäneet platinarajan ja Tulipalo nousi loppuvuodesta 2022 maan soitetuimmaksi kappaleeksi radioissa, ja biisi voitti tammikuussa 2023 Kuukauden radiobiisi-palkinnon.

 

 

TO 13.7. KLO 21:30 Get Me + DJ (Liput 10 EUR)

Get Me tarjoaa timanttisen kovia esityksiä! Kappaleet ovat huippuunsa hiottuja ja tanssilantioita vapisuttavia. Esiintyjien liikkeet lumoavat sulavuudellaan ja tarkkuudellaan. Get Me puhaltaa torvisektionsa lisäksi aina yhteen hiileen ;))) eikä varmasti jätä ketään kylmäksi! Kuten Ian Flemingkin sen jo aikoinaan tiesi: “Timantit ovat ikuisia”…

 

 

PE 14.7. Jami Faltin + DJ (Liput 10 EUR)

Jami Faltinin musiikki käsittelee usein elämän nurjaa puolta, rikollisuutta sekä taistelua köyhyyttä ja syrjintää vastaan. Kummallakin kielellä taitavasti kirjoittava räppäri on valloittanut kuulijoitaan suoralla ja itsevarmalla ulosannillaan. Hän kertoo kirjoittavansa tekstinsä aina siten, että pystyy räppäämään ne livenä samalla tavalla.

Laajempaan tietoisuuteen Jamin toi vuonna 2021 julkaistu ”AMG”-single. Seuraavana vuonna ulos putkahtanut debyyttialbumi “Kerrostalo” keräsi paljon ylistystä ja pysyi useita viikkoja virallisella albumilistalla. Costin kanssa tehty yhteisbiisi ”Magaluf” meni Suomen Spotifyn kakkossijalle. Toki listoilla on pyörinyt muitakin Jamin hittikappaleita, kuten ”PLAYA” ja ”Bisnestä”. Vuoden 2023 alussa Jami voitti YleX:n Läpimurto-kilpailun yleisöäänestyksen ja ehkä se viimeistään antaa vihjeen siitä, mihin suuntaan tämä kaveri on menossa.

 

 

LA 15.7. Funky Finns + DJ (Liput 10 EUR)

Funky Finns on uusi, suomalainen soulyhtye, jonka esikoisalbumi “United Souls” julkaistaan toukokuussa 2023. Monille yhtye on tuttu pandemia-aikana julkaistuista huikeista, etänä toteutetuista kappaleista ja videoista. Yhtyeessä upea ammattimuusikoiden joukko tarjoilee yleisölle suurta soulia ja tiukkaa groovea.

 

 

PE 28.7. KLO 21:30 Pihlaja + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Tamperelaislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt Pihlaja omaa monipuolisen musiikillisen taustan. Kesällä niin Ruisrockin, RMJ:n, Blockfestin kuin monen muunkin festivaalin lavoja valloittanut artisti tunnetaan debyyttialbuminsa – ja useiden singlejulkaisujen lisäksi alkuvuodesta yhdessä Ettan kanssa julkaistusta – suureen suosion saaneesta “Ei bändäreit” -EP:stä, jonka kappale Bändäri nousi suoraan listaykköseksi ja Spotifyn Top 100 -listan kärkeen.

Pihlajan odotettu albumi ”PAHA BARBI” julkaistiin marraskuun alulla. Albumikokonaisuutta edelsi hyvän vastaanoton saaneet singlet Paha Barbi, Tatuoitu, Menee yli feat. Tippa, Bon appétit, sekä kuuntelijan rakkauden täyteiseen tunnelmaan vievä Baby baby. Jo debyyttialbumillaan sukupuolirooleja kyseenalaistanut ja naiseutta pohtinut Pihlaja kuvailee albuminsa olevan tutkimusmatka siihen, millainen nainen hän voi ja saa olla tässä maailmassa.

 

 

LA 29.7. KLO 21:30 jambo + DJ (VAPAA PÄÄSY)

YleX:n Läpimurto 2022 -yleisöäänestyksen voittanut, @munsometili -nimimerkillä somessa esiintyvä artisti on kerännyt itselleen laajan fanijoukon. Tätä nykyä Booan ja Sonyn kautta musiikkia julkaiseva artisti tunnetaan lukuisista Spotifyn top 50 –listan singleistä, kuten perjantai (feat. Perjantai4000), tarviin tilaa (feat. william), ei nabbaa (feat. VilleGalle), kilsoi (feat. Cledos) ja kirsikkana kakun päällä, Haloo Helsingin kanssa yhteistyönä tehty Reiviluola Remix, joka jokaisen on koettava livenä.

jambo julkaisi loppuvuodesta 2022 vapaa -debyyttialbuminsa, jonka tavoitteena oli vapauttaa artisti kysymyksestä: “Pitäiskö sun mennä oikeisiin töihin?”. Noin 10 miljoonaa streamia myöhemmin, voimme todeta kysymyksen olevan nykyään melko irrelevantti. Kahdentoista kappaleen kokonaisuudella kuullaan williamin, Ville Gallen, Perjantai4000 lisäksi myös Costeeta ja Timo Pieni Huijausta.

 

 

PE 11.8. KLO 21:30 Mika Peltonen + DJ (VAPAA PÄÄSY)

Pitkän linjan artistilta kuullaan oman tuotannon lisäksi pääosin rockin klassikoita, kuten Irwin, Juice, Hector, Hurriganes, Kolmas nainen, Yö, Zen Cafe, Popeda, Beatles, CCR, Dingo, Dire straits, Miljoonasade, Bruce Springsteen. Keikalla otsarypyt voikin oikaista ja rentoutuminen hyvän musiikin ja letkeän meiningin parissa on sallittua – jollei jopa suotavaa.

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä